Trajectbegeleiding

Trajectbegeleiding is voor jongeren tot 23 jaar die hulp kunnen gebruiken bij het kiezen of bij het starten van een opleiding. Soms weet je niet welke opleidingen precies geschikt zijn voor jou. Trajectbegeleiding helpt je bij het kiezen van de juiste opleiding. Is dat gelukt dan maken ze samen met jou de aanmelding voor de opleiding rond.

Soms zijn er problemen waardoor je nog geen opleiding kunt volgen. Trajectbegeleiding wil je helpen bij het aanpakken van die belemmeringen. Als het nodig is brengt ze je in contact met de juiste instantie of hulpverlener. Trajectbegeleiding werkt al jaren samen met allerlei organisaties in West-Friesland die jongeren kunnen helpen. Daardoor weet ze wie jou het best kan helpen bij bepaalde problemen.

Een intakegesprek met een trajectbegeleider is het begin. Aan het einde van dit gesprek ga jij samen met de trajectbegeleider bekijken welke acties jullie gaan ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je een beroepskeuzetest doet of een aantal opleidingen gaat onderzoeken. Lukt het niet om een opleiding te vinden dan kan de trajectbegeleider je de weg wijzen bij het vinden van werk.

Aanmelden voor trajectbegeleiding doe je door hier aan te klikken, waardoor het aanmeldformulier zich opent. Vul dit zo volledig mogelijk in, vergeet niet te vermelden waarbij je hulp denkt te kunnen gebruiken en mail het naar het adres dat in het formulier wordt genoemd. Daarna krijg je zo snel mogelijk een uitnodigingsbrief voor een intakegesprek.