Kunnen we jou op weg helpen?

Samen vinden we mogelijkheden voor een betere toekomst mét diploma of leuk werk.


Doorstroompunt Westfriesland helpt alle jongeren tot 23 jaar bij het kiezen of bij het starten van een opleiding. Als een opleiding niet mogelijk is, kijken we naar andere mogelijkheden op het gebied van werk of dagbesteding.

Gratis begeleiding

Onze adviezen en begeleiding zijn altijd gratis en vrijblijvend.

Test jouw talenten

Vind de richting die bij je past met onze beroepskeuzetest.

Kom langs

Je vindt de coaches van het Doorstroompunt in Jongeren Startpunt.

Wanneer kom je in contact met RMC Westfriesland?

Als je verzuimt

Als je te vaak afwezig bent op school zonder geldige reden, maakt de school een melding. Wij nemen dan contact op met je.

We bespreken dan samen met jou wat er nodig is om jouw opleiding goed af te ronden. Ook als je niet meer verder wilt met je opleiding, kunnen wij je helpen.

Wil je weer een opleiding volgen?

De medewerkers van Doorstroompunt Westfriesland denken mee over jouw mogelijkheden.

  • wij geven jou advies over scholen en opleidingen.
  • wij kunnen een studie-/ beroepskeuzetest bij je afnemen.
  • wij helpen bij de inschrijving van een school.
  • wij kunnen meegaan naar intakegesprekken.

Intakegesprek

Als we je mogen helpen, kom je op intakegesprek. We vragen naar je school- en werkervaring. En de reden waarom je bent gestopt met school. Misschien door persoonlijke problemen zoals woonomstandigheden, inkomen of gezondheid.

We helpen je dan eerst om die situatie aan te pakken. Als het nodig is, met andere instanties of hulpverleners. Aan het einde van het intakegesprek weet je welke acties jij gaat ondernemen. Bijvoorbeeld een beroepskeuzetest of een aantal opleidingen onderzoeken.

Beroepskeuzetest

De juiste opleiding kiezen is makkelijker als je al weet wat voor werk je straks
wil doen. Maar misschien weet je dat nog helemaal niet. Je kunt dan een beroepskeuzetest bij RMC Westfriesland doen om een richting te vinden die bij je past. De test gaat uitgebreid in op je interesses en vaardigheden.
We testen ook waar jouw talenten en valkuilen liggen.

Heb jij een brief ontvangen?

Wij sturen regelmatig brieven naar jongeren die niet of niet meer naar school gaan. Jouw informatie helpt ons bepalen of en hoe wij jou hulp aan kunnen bieden.

Vrouw en man overleggen zittend

Jongeren Startpunt

Dé plek waar je de medewerkers van RMC Westfriesland ook kunt tegenkomen is bij het Jongeren Startpunt. Hier kunnen alle jongeren uit Westfriesland tussen 16 en 27 jaar terecht voor vragen en informatie over werk en opleiding.

De medewerkers daar weten welke stappen je kunt nemen om werk te vinden of een goede opleiding te kiezen. Kijk voor alle informatie op hun website.